Najwyższej jakości zamienniki mleka, a także sery, masła i miksy tłuszczowe są wytwarzane w sterylnie czystych warunkach w firmie Sery ICC Pasłęk Sp z o. o.
Uczestnicy roboczej wizyty mogli przekonać się o tym na własnej skórze – Prezes Zarządu Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej S.A. – Grzegorz Smoliński, Wicewojewoda – Sławomir Sadowski, Burmistrz Pasłęka – Wiesław Śniecikowski oraz Dyrektor Departamentu Infrastruktury Strefy – Krzysztof Gąsior skorzystali z zaproszenia firmy i zwiedzili zakład produkcyjny w Pasłęku. W trakcie wizyty, Dyrektor Generalny Sery ICC Pasłęk Sp z o. o. – Jarosław Mielnik opowiedział o zastosowanych w zakładzie technologiach oraz planach firmy na przyszłość.
Oprócz wcześniej wymienionych serów i masła (m.in. znanego Extra Miksu Pasłęckiego), firma Sery ICC Pasłęk Sp z o. o. wyspecjalizowała się również w produkcji dodatków mleczarskich. Produkcja zamienników mleka i śmietanki, proszku jogurtowego i serowego, demineralizowanej serwatki w proszku i serwatki słodkiej, śmietanki i maślanki w proszku oraz mleka w proszku odtłuszczonego i pełnego sprawiła, że Pasłęk stał się liderem w dziedzinie zamienników. To właśnie tych dodatków, niezbędnych do tworzenia wielu produktów, wytwarza się u tutaj najwięcej – ponad 7 tys. ton rocznie. Na taki wynik i rynkową pozycję składają się nieustannie wprowadzane innowacje, zaawansowana technologia i umiejętność odpowiadania na zróżnicowane potrzeby klientów.
warmińsko-mazurska
specjalna strefa ekonomiczna sa
ul. Barczewskiego 1, 10 - 061 Olsztyn
tel.: +48 89 535 02 41
e-mail: wmsse@wmsse.eu
Udostępnij artykuł